Noviteti na Brlogu

Upoznajte Binga, tipičnog veselog i znatiželjnog vrtićarca!

Bing Hrvatska

Koliko često se nađete u potrazi za kvalitetnim animiranim serijalima koji će vašu djecu zabaviti, ali im istovremeno pružiti i neku vrijednost?

U razgovoru s roditeljima često čujemo kako im je ponekad izazovno procijeniti je li neki sadržaj primjeren dobi njihova djeteta i vrijednostima koje oni žele zastupati.

Ako se prepoznajete u ovom uvodu, krajnje je vrijeme da upoznate Binga!

 

Tko je Bing – velike priče u malim svakodnevnim aktivnostima

U Hrvatsku stiže nova animirana serija koja prati avanture Binga, tipičnog trogodišnjeg dječaka, i njegovih prijatelja. Radnja serije stavlja fokus na razvoj djeteta i svakodnevne situacije kroz koje ono uči i razvija se. Prikazivanje Binga i njegovih avantura kreće 27.02.2023. na RTL Kockici.

Veliki napor kreatora ove izvrsne serije uložen je kako bi priče i likovi bili autentični i životni. Na taj način se svako dijete može pronaći u njima. Scenariji su pažljivo kreirani u suradnji s pedagozima, dječjim psiholozima i stručnjacima za razvoj dječjeg govora.

Svaka epizoda napisana je tako da obrađuje jednu ključnu emociju i proces njenog svladavanja. Raspon tema obuhvaća strah, ljutnju, tugu, obazrivost, strpljenje, hrabrost i mnoge druge. Važne životne lekcije obrađuju se kroz sedmominutne epizode i potpuno se prilagođavaju jedinstvenom dječjem poimanju ljudi i svijeta koji ga okružuje.

Kvalitetu ove serije potvrđuje nekoliko svjetski priznatih i poznatih nominacija i nagrada uključujući nominaciju je za BAFTA-u i nagradu Emmy.

Binga je do sada pogledalo preko 400 milijuna djece i odraslih na službenim YouTube kanalima, a njegove pustolovine djeca mogu pratiti na desecima svjetskih jezika.

Kako Bing i prijatelji utječu na dijete?

Interakcija s Bingom i njegovim šarolikim prijateljima pruža niz prednosti koje su privlačne kako djeci tako i roditeljima. Svaka priča ima uporište u realnosti, pri tome poštujući zakone fizike (bez magije i fantastičnih elemenata).

  • potiče maštu i kreativnost kroz svoje avanture
  • Bingov veseli karakter modelira pozitivno ponašanje i kontrolu emocionalnih reakcija
  • kroz rješavanje zadataka pomaže u razvoju vještine učenja i koncentracije
  • uči dijete važnosti aktivne igre i pokreta
  • poučne lekcije koje nudi ova serija izvrstan su izvor zabave za cijelu obitelj

 

Bing

Dobroćudni znatiželjni vrtićarac koji živi u trenutku. Svaki dan pruža mu se nebrojeno prilika za stjecanje iskustva i učenje što Bing s veseljem prihvaća i proživljava.

Flop

Odrasla figura Bingove svakodnevice koja ga čuva i pomaže mu u njegovim aktivnostima kroz dan. On je strpljiv, smiren, iskren te se uvijek raduje vremenu koje provede s Bingom.

Sula

Bingova prijateljica koja zbog svoje vesele i prpošne naravi ima vrlo pozitvan utjecaj na njega. Da može svijet bi obasula šljokicama jer njih nikada dosta.

Pando

Bingov vršnjak i susjed s kojim avantura nikad ne prestaje. Hrabri Pando ne boji se visina, jurnjave na skateboardu ili brzog trčanja te kao takav potiče Binga na pokret i akciju.

Coco

Bingova starija rođakinja. Maštovita, mudra, kreativna djevojčica koja obožava ljubičastu boju.

Charlie

Cocoin mlađi brat koji još baš ne može pričati, ali unatoč tome zna izraziti što želi i kako to dobiti. Bing obožava Charlieja, ali ne sviđa mu se kada se Charlie ponekad ne želi igrati kako si je to Bing zamislio.

Amma

Čuva Sulu i drži lokalni kafić te slastičarnu. Puna je topline, vedrine, kreativnosti i te vrijednosti unosi u sve što radi.

Padget

Njen dan prepun je plesa, glazbe i osmijeha. Svoju nježnost i sanjivost izvrsno uklapa uz Pandovu energičnost i djetinju znatiželju. Kada ne čuva Panda, radi u svojoj trgovini na uglu.

Pridružite se Bingsterima iz cijelog svijeta i uronite u ovaj radosni svijet!

Sigurni smo da će Bing osvojiti srca mnogih mališana u Hrvatskoj, baš kako se to dogodilo i u mnogim drugim zemljama. Službeni YouTube kanal sadrži već na desetke zabavnih i poučnih epizoda, a broj obožavatelja raste iz dana u dan. Ako već niste, svakako zavirite i provjerite zašto je Bing u trenu stekao svjetsku slavu!

 

Natrag na popis objava