Vodič kroz igračke

Unaprijedite djetetov razvoj kroz igru s Montessori igračkama

Mideer dječje igračke

Montessori igračke za bebe i djecu nude izvanredne mogućnosti za pravilan razvoj djeteta kroz igru. Igračke temeljene na Montessori pedagoškim principima imaju ključnu ulogu u svim fazama djetinjstva i pružaju djetetu priliku da istražuje, uči i razvija vještine na zabavan i stimulativan način.

U webshopu Pandin brlog na raspolaganju vam je široki raspon Mideer dječjih igračaka.

Ovaj cijenjeni i među roditeljima vrlo popularni brand sav svoj fokus stavlja na korisnosti koje dijete dobiva kroz igru pa su njihove igračke vrlo funkcionalne, ali i umjetnički privlačne.

Mideerovo geslo „Otkrivanje – zabava – umjetnost“ pokazuje nam koliku važnost dizajneri i pedagozi, koji zajedničkim snagama stvaraju dječje igračke, pridaju pravilnom dječjem rastu i razvoju.

 

Osim toga, ovaj brand vrlo veliku pažnju poklanja proizvodnji ekološki održivih igrački. Svaka igračka proizvedena je od prirodnih materijala, a korištene boje su organskog podrijetla i potpuno sigurne za naše najmanje. U nastavku saznajte kako Mideer igračke na razne zabavne i korisne načine mogu pomoći da se vaše dijete razvija i raste kako i zaslužuje. 

 

1. Razvijanje finih motoričkih sposobnosti s Mideer Montessori igračkama

Kroz igru s Mideer igračkama razvija se fina motorika. Na primjer, slagalice različitih oblika i veličina potiču preciznost i koordinaciju ruku i očiju. Korištenje pincete za manipulaciju manjim objektima također je dio Montessori igara koju Mideer nudi, pružajući djetetu mogućnost da razvija ovaj vrlo važan aspekt dok se pri tome izvrsno zabavlja!

 

2. Poticanje kreativnosti i mašte

Ovakvi tipovi igrački pružaju djetetu priliku da istražuje svoju kreativnost i maštu. Kroz razne setove za bojanje, konstrukcijske igre i likovne materijale, djeca mogu izražavati svoju umjetničku stranu i razvijati kreativne sposobnosti. Ove igračke potiču slobodno izražavanje ideja i potiču dječju maštu na jedinstven način koji postavlja vrlo zdrave temelje za kasnije funkcioniranje kroz školski, ali i kasniji period života.

 

3. Razvoj kognitivnih vještina uz Mideer igračke

Mideer igračke su usmjerene i na poticanje kognitivnog razvoja djeteta. Što to točno znači? One potiču razmišljanje, rješavanje problema i razvoj logičkog razmišljanja. Na primjer, razne slagalice i igre logike pružaju djeci izazove koji potiču sposobnost rješavanja problema, prepoznavanja uzoraka i razumijevanja uzročno-posljedičnih veza. Istraživanja su pokazala da djeca koja rastu u takvom poticajnom okruženju u kasnijim fazama života imaju veći nivo samopouzdanja i spretnija su u rješavanju zadataka matematičkih i logičkih osnova.

4. Samostalnost i razvoj vještina za svakodnevni život

Montessori pedagogija naglašava važnost samostalnosti i razvoja vještina u svakodnevnom životu. Jedan od primarnih ciljeva svakog roditelja jest odgojiti dijete koje će biti životno samostalno i neovisno. Ono mora steći vještine koje će mu pomoći da u kasnijim godinama živi kvalitetan i ispunjen život. Igračke, kao što su setovi za kuhanje, alati za vrtlarstvo ili igre s kućanskim pomagalima, pružaju djeci priliku da simuliraju svakodnevne aktivnosti i razvijaju samostalnost. Kroz ove igre, djeca uče o odgovornosti, organizaciji i brizi za sebe i okolinu. 

 

5. Zaključak je da imate priliku potaknuti djetetov razvoj na edukativan i zabavan način

Igra je izuzetno važna za dječji razvoj, a Mideer kao brand koji se temelji na Montessori filozofiji pruža izvanredne igračke koje podržavaju takav razvoj. Kroz igru s ovim tipom igrački djeci se daje potpora u cijelom nizu aspekata njihovog razvoja, a krajnji rezultat je sretno i zdravo dijete!

Stoga ugrabite priliku i darujte svog mališana zanimljivim, zabavnim, ali i korisnim predmetima. Jamčimo vam da će Mideer igračke biti tako zanimljive da ćete mu se rado pridružiti u igri i istraživanju!

 

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE !

 

Što je Montessori?

Ovu pedagošku metodu i filozofiju obrazovanja razvila je talijanska liječnica i edukatorica Marije Montessori (1870.-1952.). Temelji se na uvjerenju da djeca imaju prirodnu sklonost za učenjem i da je njihov rast najbolji kada im se pruži podrška i poticajno okruženje.

Ključne karakteristike Montessori pedagogije uključuju:

  • samostalno učenje,
  • pripremljeno okruženje (djeci se treba pružiti prilika da sami odaberu materijale i aktivnosti s kojima će raditi, što potiče njihovu motivaciju i samopouzdanje),
  • individualni tempo i prilagođeni izazov (djeca mogu i moraju napredovati u vlastitom ritmu)
  • rad s osjetilnim materijalima (dijete korz različite materijale koristi svoje osjetilo vida, sluha, dodira, mirisa i okusa),
  • koncentracija i fokus (kroz slobodan izbor aktivnosti i rad s materijalima, djeca se uče usredotočiti na jednu stvar i razvijaju dublje razumijevanje).

Gdje se uči Montessori?

Ova pedagogija se primjenjuje u različitim kontekstima, uključujući predškolske i osnovne škole. Ali vjerojatno najvažniji aspekt je onaj koji se događa kod kuće. Cilj Montessori filozofije, baš kao i svakog od nas roditelja, je pružiti djeci podržavajuće okruženje u kojem mogu pravilno razvijati svoje vještine, samostalnost i kreativnost. Sve to, naravno, začinjeno s beskrajno puno ljubavi za naše mališane! 

 

Provjerite koje su 

MIDEER DJEČJE IGRAČKE

drugim roditeljima na Pandinom brlogu zapele za oko!

Kliknite i saznajte sve informacije koje vas zanimaju!

 

Natrag na popis objava