Vodič kroz igračke

SVEOBUHVATNI VODIČ ZA KUPNJU – najbolje igračke za bebe i djecu u 2023.

Vječno pitanje – koje igračke kupiti i gdje kupiti kvalitetne dječje igračke?  

Odgovor na ovo pitanje i sama sam postavila bezbroj puta prije nego sam postala majka. Sada kad sam roditelj, odgovor je nešto lakši jer poznajem svoje dijete i njegove preferencije. No čak i s iskustvom, ponekad se lako izgubiti u moru ponude, a odvagnuti što bi djetetu bilo zabavno, a da je ujedno i edukativno te da mu koristi barem do neke mjere može biti vrlo izazovan zadatak. Stvar se dodatno komplicira ako birate poklon za tuđe dijete.

Stoga smo vam u webshopu Pandin brlog složili kompletni vodič za kupnju igrački u kojemu možete pronaći ideje za poklon za djevojčice i dječake u situacijama kada ste pomalo izgubljeni, a i vremena je malo – jer pande svoje pakete šalju brzo i pouzdanom dostavom. Na vama je da se opustite i maknete barem jednu obvezu s dugog roditeljskog popisa.

Pa krenimo redom.

Pokloni za novorođenče, kao i igračke za bebe u prvim mjesecima života naše djevojčice koje smo dobivali bile su više orijentirane tome da služe suprugu i meni kao mladim roditeljima koji su se odjednom našli u zastrašujuće važnoj i potpuno nepoznatoj ulozi. Uglavnom su to bili razni plišanci za bebe koji imaju šuškave dodatke, visilice za dječji krevet ili silikonske zvečke koje su pravi spas kada krenu izbijati prvi zubići.

Osnovna preokupacija roditelja novorođenčeta je konstantna briga za pravilan rast i razvoj djeteta. Mahnito čitanje raznih blogova, ispitivanje iskusnijih majki po grupama društvenih mreža i škicanje kako to drugi rade u parkiću činilo je prve mjesece s novim članom obitelji još izazovnijim nego bi ono trebalo biti. Danas, s vremenskim odmakom, jasnije je da bebi najviše trebaju mama i tata te igračke koje će ju potaknuti da krene hvatati ručicama i tako razvijati rane motoričke vještine. Igre za djecu u ovoj dobi svode se na:

  • plišanci koji proizvode zvuk ili pokret
  • zvečke,
  • visilice,
  • ostale didaktičke igračke za bebe

ono su što će bebicu tjerati na akciju, izazivati ushićene cijuke i pomagati pri noćnom uspavljivanju.

Pro savjet: Igračke poput zvečki sa silikonskom obradom mogu značiti pravo bogatstvo kada se vaš mališan po prvi puta susretne sa zuboboljom zbog izbijanja zubića!

Zašto igračke razdvajamo na one za dječake i za djevojčice? Pitanje je potpuno validno jer svatko od nas poznaje djevojčice koje vole autiće i dječaka koji se rado poigra s lutkama. Istraživanja su pokazala da je u osnovi tako jer dječaci i djevojčice imaju drugačiji stil igre te vrlo često i biološke predispozicije igre pa se tako i igračke razdvajaju – kako bi potraga za kvalitetnom i adekvatnom igračkom bila učinkovitija.

U nastavku pogledajte detaljni pregled igrački za dječake i djevojčice, razdvojenih prema vrstama i namjeni – kako bi vam olakšali pronalazak idealnog poklona za dijete, neovisno o dobi ili spolu.

 

1. DJEČJE IGRAČKE ZA DJEVOJČICE OD 2 DO 4 GODINE STAROSTI

U ovoj dobi formira se ličnost buduće odrasle osobe i roditelji počinju primijećivati vrlo jasne odlike karaktera djeteta. S time dolaze i preferencije pa će neke djevojčice biti zaljubljene u svoje plišance dok će druge više raditi s kreativnim alatima poput Kinetic Sanda, a treće će pak rado posegnuti za bojankom. U ovoj životnoj fazi i dalje je prilično lako zadovoljiti dijete izborom poklona jer je raspon preferencija širok. Sve ih zanima i o svemu žele znati više pa nećete pogriješiti kojim god putem u izboru poklona krenuli.

a) LUTKE I BEBE KAO IDEALNI POKLONI ZA DJEVOJČICE

Svaka djevojčica ima omiljenu lutku koja ju često prati do dugo u odraslost. Iskonska potreba za brigom o manjem biću od sebe je evolucijski duboko ukorijenjena u nama kao i potreba da se kopiraju roditelji u svakodnevnim aktivnostima. Razne kvalitetne lutke za djevojčice i bebe sa zabavnim i poticajnim funkcionalnostima poput glasanja, dudanja dude pa čak i ispuštanja pravih suza prilikom plakanja uvijek su dobrodošle.

Na webshopu Pandin brlog možete pronaći lijepe, kvalitetne i prvenstveno sigurne licencirane lutke za bebe koje će izazvati oduševljenje i onaj prekrasan dječji osmijeh koji toliko volimo!

Nenuco je poznati brand lutki za djecu koji uspješno udovoljava tim zahtjevima. Kroz bebe i lutke za djecu vrlo realističnog izgleda ispunjava svakoj djevojčici želju da na kratko igra ulogu mame. Lutke simpatičnog izgleda i vrlo kvalitetne izrade stavljaju se u razne uloge koje manja djeca mogu razumjeti i prepoznati. Igrajući se s Nenuco bebama i lutkama, dijete razvija maštu i kognitivne sposobnosti te se lakše poistovjećuje sa svijetom odraslih.

Pod sloganom tvrtke “Mašta dolazi u svim oblicima i veličinama” kreiraju se dječje lutke koje svojim izgledom potiču mlade djevojčice na izgradnju pozitivne slike o sebi.

Barbie lutke i setovi za igru uvijek su odličan izbor poklona za djevojčice!

Ove šarolike lutkice u tren odvedu onkraj mašte pa nije teško postati princeza u kočiji, model na reviji ili doktorica u labosu. Kompaktne lutke idealne su za igru u situacijama poput putovanja. Vaša princeza rado će s nekom od ovih lutkica uroniti u fabtastične avanture i prekrasno se zabaviti!

b) PLIŠANE IGRAČKE ZA DJEVOJČICE – kad ideje za poklone presuše

Mekani, nježni, šaroliki plišanci velikih toplih očiju i udobnih zagrljaja uvijek su rado viđen poklon ispod bora, ali i na sasvim običan dan. Statistike pokazuju kako su plišanci redovno najprodavanija vrsta dječjih igrački. Na webshopu Pandin brlog možete pronaći veliki broj najtraženijih plišanih igračaka, a u nastavku vam donosimo samo djelić bogatog izbora.

Ova jaja iznenađenja iznimno su popularna među djevojčicama zbog svestranosti i mnogobrojnosti zabavnih dodataka. Dodaci garantiraju sate maštovite igre i zabave. Izdana u nekoliko serija i sa raznim temama Rainbocorns jaja uveseljavaju srca mnoge djece od prvog trenutka kako su se pojavila na tržištu. Upravo taj trenutak iščekivanja prilikom otvaranja jajeta ono je što djevojčice privlači i uvlači u veseli svijet šarolikih stanovnika Rainbovillea.

Ove plišane igračke nude najmekanije zagrljaje i uvijek će rado pružiti utjehu i podršku, a šarolike osobnosti i neobičan izgled dodatno mame na upoznavanje! Višestruko nagrađivana igračka osvojila je srca milijuna (velikih i malih) ljudi diljem planeta pa, ako već niste, krajnje je vrijeme da se i vi pridružite Squishmallows ekipi! 

Ovisno o dimenzijama, Squishmallows plišanci vrlo često preuzmu ulogu omiljenog jastuka!

Ako niste nikada čuli za ove neodoljive četveronožne junake vjerojatnost da niste roditelj vrtićarca je velika. Svaki mališan ove dobi ima jednog omiljenog lika, bez obzira koliko aktivno gledao ovaj popularni animirani serijal. Tako će djevojčice često poželjeti za poklon za rođendan plišanu Skye, ali nije isključeno da će se na popisu želja naći i Chase, Marsjhall, Rubble ili Everest.

Slaveći bučnu, radosnu, neurednu stvarnost života predškolca, Bing priče su male, ali pune doživljaja; svakodnevne mikrodrame koje će sva mala djeca i odrasli u svojim životima prepoznati. Bing dječje igračke prate radnju popularnog serijala te su svojim dizajnom i fukcionalnošću prilagođene uzrastu djece za koju su rađeni. Upoznajte ovog dragog i emotivnog mališana te rekonstruirajte neke od najljepših avantura iz crtića!

c) RADIONICE I KREATIVNI SETOVI ZA MALIŠANE

Djeca svoje najveće i najvažnije uzore imaju u odraslima pa se tako u igri rado i često igraju uloga koje vide u svakodnevnom životu. Stoga je dječja kuhinja ili dječji stolić za uljepšavanje čest izbor poklona za djevojčice u dobi od 2 do 4 godine.

I nemojte se iznenaditi ako se u nekom trenutku nađete u imaginarnom frizerskom salonu svoje djevojčice koja baš tati želi obojati nokte u ljubičasto ili staviti ukrase za kosu!

A ako nemate ideje za poklon za dječake, zavrite na ovaj link i pronađite inspiraciju!

d) BOJANKE I SLIKOVNICE ZA DJEVOJČICE

Istraživanje beskrajne količine nijansi zelene boje i pomalo nespretno i često vrlo neprecizno praćenje linije uzorka za bojanje svakodnevica su naših malih vrtićarki. No svejedno ih treba poticati na aktivnosti s bojankama jer one nose razne benefite za naše mališane.

U Pandinom brlogu možete pronaći široku paletu bojanki i slikovnica za djevojčice koje će im rado i dugo okupirati pažnju! Ova vrsta dječje zabave izvrstan je primjer dobre ideje za poklone za djevojčice.

2. IGRAČKE ZA DJEČAKE OD 2 DO 4 GODINE STAROSTI

Dječaci ovog uzrasta najviše preferiraju igračke koje imitiraju odrasle osobe koje imaju kao uzore u svom životu. Tako će dječak čiji je tata vozač kamiona biti oduševljen skupljanjem sve sile dječjih kamiona i prikolica, a onaj čiji je tata programer će vjerojatno više naginjati igri s elektroničkim uređajima koji proizvode sliku i pokret poput mobitela, tableta i sl.

a) VOZILA ZA DJEČAKE

Vozila za dječake nude razne funkcije i dodatke pa tako imamo transformirajuća vozila, vozila koja proizvode zvukove te vozila koja se pokreću pomoću pogona na baterije. U nekim slučajevima sve gore navedeno nudi jedna igračka pa je zabava i veselje još veće.

Ali naši mališani su skromni i po našem iskustvu, katkad je i običan maleni autić sasvim dovoljan da djetetu izmami osmijeh na lice i uljepša dan!

B) SETOVI ZA IGRU

Na webshopu Pandin brlog pronađite zabavne setove za maštovitu igru s kojima će vaši mališani biti oduševljeni! Zavisno od toga što najviše vole, odaberite neki od zabavnih setova popularnih brandova poput Paw Patrol, Super Mario, Sonic, Pokemon, Batman, Spidey and Friends.

Vaše dijete za čas može otići u fantastični svijet Gotham Cityja, pomoći Pikachuu i Ashu u novim avanturama ili spasiti princezu Peachess iz još jedne nevolje. Svaka dječja igračka u našem webshopu je napravljena pod originalnom licencom branda čime se jamči kvaliteta, dugotrajnost i sigurnost materijala za naše najmlađe.

c) PLIŠANE IGRAČKE ZA DJEČAKE

Kada u smiraj dana akcija i trčanje završe, naši dječaci se rado druže sa svojim omiljenim likovima u plišanom obliku. Tako će Jakov rado otići na spavanje u društvu Chasea iz Psića u ophodnji, a Matej najljepše spava ako je uz njega njegov plišanac Bing.

Ovdje pronađite omiljene likove i razveselite svoje mališane super poklonom za rođendan (ili sasvim običan dan!).

a) NAJBOLJE IGRAČKE ZA DJEVOJČICE OD 6 DO 10 GODINA STAROSTI

Polako se pripremajući za prve dane u školskim klupama, djevojčice mijenjaju svoje afinitete u svakom aspektu života pa tako i kada je u pitanju način igre te izbor dječjih igračaka. Više se oslanjajući na trendove, ono što vole gledati na TV-u i čitati u svojim prvim knjigama, male djevojke rado će se poigrati s hit dječjim igračkama poput:

Prekrasne dječje igračke za djevojčice napravljene su prema uzoru na likove popularnog Netflix animiranog serijala, a dječje igračke dizajnirane su s posebnom posvećenosti autentičnim detaljima. Svaka od njih izgleda kao da je iskočila ravno s ekrana. Plišane igračke s omiljenim likovima, setovi za igru s figuricama, kuće za lutke te igračke za kupanje su samo neke u nizu maštovitih igrački koje se mogu skupljati, a mnoge od njih se međusobno nadopunjuju pa igra postaje još zabavnija i veselija! Djevojčice obožavaju ovaj popularni brand i mogućnost gradnje vlastite kuće lutaka. Više o Gabby pročitajte ovdje.

Purse Pets dječje torbice nisu samo obične torbice. One su slatki ljubimac, šik modni dodatak, vjerni prijatelj. Dolaze u raznim bojama i uzorcima kako bi svaka djevojka jedinstvenog karaktera pronašla svoju idealnu torbicu. Djevojke obožavaju unikatnost ovih slatkih modnih torbica i zbog njihove upečatljive karakteristike – velikih treptajućih očiju!

b) NAJBOLJE IGRAČKE ZA DJEČAKE OD 6 DO 10 GODINA STAROSTI

Dječaci u ovoj dobi svoj fokus ne miču s onoga što ih je veselilo i u mlađoj dobi, samo sada žele veće i jače igračke. Tako će se zaljubljenici u Batmana zadržati na tome, samo što će poželjeti igračke s više funkcija, primjerene njihovoj dobi i željama. A kako polako uče čitati i pisati, tako i stripovi te knjige koje pokrivaju njihove omiljene teme postaju predmet želje. U nastavku izdvajamo najpopularnije brandove igrački za ovu dob.

Among Us dječje igračke pomažu u brzom rješavanju uljeza na svemirskom brodu! Setovi za igru tu su kako bi pomogli rekreirati lude svemirske avanture. Plišane igračke su slatke i mekane no igra s njima je ozbiljna. Akcijske figure Among Us posade čekaju da ih se povede u nove uzbudljive misije!

Posvećenost detaljima, funkcionalnost igračke i njihova upravljivost kroz daljinsko upravljanje čine Rastar dječje autiće izborom broj jedan. Za svakog ljubitelja skupih jurilica nadrealni je osjećaj držati u ruci ove autentične minijature orginala. Kako klinci, tako i odrasli vole ovaj brand zbog kvalitete, originalnog dizajna i zabavne funkcionalnosti vozila!

Na cijelom svijetu ne postoji nitko brži od Sonic the Hedgehoga! Klinci rado prate njegove avanture, a potom provode sate u zabavi i igri s omiljenim likovima. Sonic, Tails, Knuckles i ostalima jure neviđenim brzinama i uživaju u svakom novom izazovu! Popularnost branda leži u simpatičnim likovima koji promoviraju prijateljstvo i zajedništvo, a dječje igračke Sonic biti će originalni poklon svakom dječaku ovog uzrasta!

Naši mališani kroz razne vrste igre istražuju sebe i svijet oko sebe te neumorno uče poput malih spužvica. Oni upijaju iskustva svakodnevno i na njima temelje sliku sebe i svijeta koji ih okružuje. Kao roditelji trudimo se dati im dječje igračke koje će im biti i zabavne, ali i poučne kako bi vrijeme u igri bilo konstruktivno. Stoga često posežemo za unisex dječjim igračkama koje osim zabavnog karaktera imaju i edukativnu notu. U nastavku možete pronaći ideje za poklon za dijete koji neće završiti u nekom prašnjavom kutu nekoliko dana nakon primitka!

a) PUZZLE ZA DJECU

Omiljen način razonode mnogim klincima, neovisno o dobi. Slaganje puzzli potiče maštu, kreativnost te sposobnost logičkog zaključivanja. Jednom složene, puzzle ostaju lijepi podsjetnik na zajedničko vrijeme i trud koji je uložen u stvaranje nečega opipljivog, a danas u ponudi postoje puzzle koje su ilustrirane na način da same po sebi predstavljaju prava mala umjetnička djela! Više o ovoj temi pročitajte u našem blogu o slagalicama za djecu. 

 

b) KREATIVNI SETOVI ZA DJECU

Potiču proaktivni pristup i razvijaju maštu kod djeteta. Zaposlite malene ruke neka grade, slažu, kombiniraju, mijese, prelijevaju… Benefiti kreativne igre su nenadomjestivi! Jedan od najpopularnijih načina kreativne igre definitivno je Kinetički pijesak. Ovaj omiljeni proizvod sastavni je dio gotovo svake kolekcije dječjih igrački, a na webshopu Pandin brlog možete pronaći cijeli niz atraktivnih setova za igru kao i nadopune zaliha.

c) EDUKATIVNE I INTERAKTIVNE IGRAČKE

Pod tim pojmom krije se zaista široko područje, a odnosi se na gotovo svaku igračku od koje dijete može steći neku korist. Edukativne igračke za djecu imaju funkcije poput glazbe, svjetlosnih znakova koji mogu označavati razne boje ili slova, a mnoge od njih reproduciraju glasovne fraze omiljenih likova iz crtića. Izbor edukativne igračke za dijete ovisi o tome što dijete voli raditi te ima li nekog omiljenog lika iz crtića ili bajke. Izbor je velik, a ovdje provjerite neke od prijedloga.

CoComelon je jedna od najpopularnijih dječjih animiranih serija. Avanture malenog J.J.a, TomToma, YoYo i ostale ekipe već nekoliko godina zabavljaju najmlađe. Edukativni karakter ovog serijala čini ga idealnim za dočarati djeci svakodnevne situacije i kako se s njima nositi. Posjet stomatologu, odlazak na spavanjeili odlazak u vrtić uz pomoć CoComelona postaje lakše probavljivo i ne predstavlja toliki bauk mališanima!

Baziraju se u potpunosti na benefite koje dijete dobiva igrajući se s raznim predivno ilustriranim puzzlama te edukativnim setovima. Mališani kroz igru uče o svijetu koji ih okružuje poput prometnih sredstava, znakova, različitih biljaka i životinja koje sreću u prirodi, ljudskih profesija te još mnogo toga. Svakako istražite ove predivne igračke jer svaka od njih daje trajnu vrijednost

Igračke ovog branda postale su sinonim za maštu, kreativnosti i slobodu kreativnog izražavanja. Lego dječje igračke, slagalice, puzzle i cijeli niz ostalih artikala zabavljaju više desetljeća. Pomoću kockica za slaganje djetetu je omogućeno da svojim rukama maštu pretvori u stvarnost. Boje, oblici i figure pomažu stvarati čarolije i pridonose osjećaju zadovoljstva kada zamišljeno napokon postane stvarnost!

Društvene igre za djecu izvrstan su izvor zabave, ali i prilika djeci za učenje i razvoj mnogih znanja i vještina. Igranjem društvenih igara dijete je stavljeno u zabavnu, motivirajuću i uzbudljivu socijalnu situaciju u kojoj se nadmeće i uči suradnji.

Osim toga, na ovaj način dijete uči kako na kreativan način riješiti određeni problem. Jedna od važnih lekcija koje se usvajaju na ovaj način jest i učenje kako biti dobar pobjednik i gubitnik. A sve to u sigurnom obiteljskom okruženju!

Na webshopu Pandin brlog pronađite razne društvene igre prikladne dobi vašeg mališana.

Koju god od opcija izabrali za vaše dijete, možete biti sigurni da na našem webshopu stanuju igračke visoke kvalitete. Igračke u našem brlogu su licencirani kvalitetni proizvodi s jamstvom izvornosti i sigurnosti te podliježu najstrožim kontrolama kako bi bili sigurni da su materijali korišteni pri njihovoj izradi sigurni za naše najmanje.

Svakako se registrirajte kao kupac na našem brlogu jer time ulazite u Loyalty program vjernosti koji vam štedi novac baš svakom kupnjom. O programu pročitajte više ovdje!

Pande u korisničkoj podršci rado vam stoje na raspolaganju te ih uvijek možete kontaktirati kako bi vam pomogli riješiti nedoumicu ili odgovoriti na pitanje. Dostupni smo na email adresi [email protected] te preko inboxa društvenih mreža Facebook i Instagram.

Veselimo se druženju s vama!

Natrag na popis objava